Ter ere van de Belgische Nationale Feestdag eten we vandaag Mitraillette: een rijkelijk belegd stokbrood met als verplichte component (stro) frietjes. Het recept is lang geleden in Brussel ontstaan.

Het plezierige aan dit recept is dat het voor iedereen in het gezelschap een ander ‘broodje’ kan zijn, als het maar belegd is met frietjes.

De stro frietjes zijn nog dunner dan Franse frietjes, dus dat vraagt even wat snijwerk. Eén keer voorbakken en één keer afbakken en vervolgens heet op het brood.

Op het stokbrood behalve de frietjes:
-sla naturel of een zelf gemaakte salade
-een stuk gegrilde entrecôte, pulled pork of chicken, gebakken haloumi, of wat de kok zelf bedenkt
– lekker veel saus naar keuze
-deksel van het stokbrood erop en knoeien maar!!

Voor de hydratatie natuurlijk een echt Belgisch frisdrankje: een Ritchie, verkrijgbaar in verschillende smaken en voor degene die liever iets ‘lights’ drinken: Ferm uit Brugge
Wilt u toch een Belgisch biertje denk dan aan Duvel, Leffe, Trippel Westmalle of Karmeliet.

Smakelijk!