In onze rubriek smakelijk vandaag, hoe kan het ook anders een Franse klassieker. Voor de bijbehorende Franse Frietjes verwijzen wij naar de plaatselijke supermarkt, friteuse of airfryer.

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten
6-8 sjalotten
winterpeen plm 150 gram
3 stengels bleekselderij
400 gram kastanje champignons
750 gram riblappen
30 gram (room)boter
3 el olijfolie
200 gram spekblokjes
150 ml rode bourgognewijn, de rest drinken we natuurlijk bij het eten op
500 ml runderbouillon
beetje thijm (voorzichtig, overheerst snel)
3 laurierblaadjes
peper en zout

Koken maar
sjalotten schillen en in gelijke stukken snijden
wortel in plakjes
bleekselderij in ringen
champignons indien nodig halveren
vlees in stukken van 2 cm, rijk bestrooien met peper en zout
boter en olijfolie in de pan
vlees rondom bruin bakken en uit de pan halen
in dezelfde pan de groente bruin bakken en daarna de spekblokjes plm 4 minuten meebakken
vlees terug in de pan en afblussen met de rode wijn
bouillon, thijm en laurierblaadjes erbij en 3 uur zachtjes laten stoven.

Opdienen met de Franse Frietjes of eventueel aardappelpuree.

We hebben nog wat rode wijn over (Pinot Noir van F. Chavenet zou onze keuze zijn) dus die drinken wij erbij.

Bon appetit – Smakelijk!