Net een triatlon voltooid of de hele dag op pad geweest: met deze bijzonder koolhydraatrijke ovenschotel zijn de reserves zo weer aangevuld.

Ingrediënten
12 lasagnevellen
500 gram rundergehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
bakje champignons
300 gram ricotta
250 gram mascarpone
500 ml passata
400 gram tomatenblokjes
1 theelepel gedroogde oregano
250 ml volle melk
1 ei
3 bolletjes mozzarella
120 gram geraspte kaas
boter (olijfolie)
peper en zout

Aan de slag
Pel en snipper de uien en de knoflook en fruit aan in wat boter of olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Doe de in plakjes gesneden champignons, passata, tomatenblokjes, oregano en naar smaak peper en zout bij het mengsel en laat het op laag vuur verder garen.

Meng in een kom of schaal de ricotta, de mascarpone, het eitje, de helft van de geraspte kaas en de melk en voeg wat peper en zout toe.
Maak een dun laagje van de tomatensaus in een ingevette ovenschaal, leg daarop een laagje laganevellen.
Herhaal dit tot de schaal gevuld is.
Eindig met het kaassausje, de in plakjes gesneden mozarella en de rest van de geraspte kaas.

Zet het geheel gedurende 35 minuten in een voorverwarmde over (200 graden) of tot het kaaskorstje mooi bruin is.

Maak er tijdens het bakken een lekkere salade bij en wij zeggen: Smakelijk!!