Doodmoe thuis na een dagje Kunstroute: deze Curry in a Hurry is snel klaar en echt heel lekker.

Ingrediënten
scheutje zonnebloemolie
1 fijn gesnipperde rode ui
1 teentje knoflook
2 tl geraspte verse gember (uit een potje mag ook)
1/2 tl chilivlokken
blik of pakje tomatenblokjes
200 gr gepelde garnalen of 200 gr gesneden kipfilet
2 tl garam masala
3 el yoghurt
wat koriander voor de garnering

Bereiding
verhit de olie en bak de uien tot ze gaan verkleuren
pers de knoflook boven de pan uit en voeg de gember en chilivlokken toe
kort laten doorkoken
tomaten en eventueel wat water toevoegen, 2 minuten laten doorkoken
garam masala erbij
kip of garnalen toevoegen en doorkoken (houdt voor de kip 6 en voor de garnalen 3 minuten aan)
yoghurt lepel voor lepel toevoegen en vervolgens het gerecht op temperatuur brengen en garneren met de fijn gesneden koriander

Serveer met pandan rijst en naan brood
Voor de liefhebber is een rode Shiraz bijvoorbeeld de Zuid-Afrikaanse Tokara een uitstekende keuze.

Smakelijk!