A G E N D A

 

Mist u iets in onze agenda, mail naar redactie@nieuwkoper.nl

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Theater: Chris Verlaan De Kringloper

9 november Tijd: 20:15 - 23:00

€ 18,00

Drukte en stress op het werk. Schreeuwende scholieren in de supermarkt. Gestommel bij de bovenbuurvrouw en een boosaardige asiel kat in huis. En dan ook nog al dat theaterpubliek dat graag een praatje maakt in de foyer. Het leven van de autistische Chris Verlaan valt niet mee.

Gelukkig is er voor hem nog een laatste toevluchtsoord, zijn oase van rust: de kringloopwinkel. Maar ook deze veilige haven wordt steeds meer overgenomen door failliete middenstanders, verlichte hipsters en beeldschone Oekraïense vrouwen. Is er nog ergens een veilig thuis voor Chris?

Chris vlucht het liefst naar kringloopwinkels. Tijdens zijn tournee brengt Chris voorafgaand aan de voorstelling dan ook graag een bezoekje aan de plaatselijke shop. In ‘De Kringloper’ neemt Chris u mee naar zijn – voorheen rustige – omgeving van de kringloopwinkel, waarin hij ook daar niet kan ontkomen aan levensvraagstukken zoals de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaan gebruik, een cursus ‘gepest worden’ en de innerlijke angsthaas omarmen.

De pers over ‘De Kringloper’:
“Wiens stijl vol zelfspot en reusachtig sarcasme in combinatie met een kalme, mild- opgewekte toon af en toe doet denken aan die van Kees Torn. Of verder terug, aan Toon Hermans. … Verlaans kalme, bij vlagen gortdroge toon en zijn puntige en gevatte grapjes maken De Kringloper tot een degelijke en vaak vermakelijke voorstelling” (★★★ NRC)

“Voorzien van een goede balans tussen mensenhaat en overvloedige zelfspot maakt hij ons deelgenoot van de ongemakken van zijn autisme en de lessen die hij trekt uit praatgroep ‘Hup met het leven’” (Theaterkrant)

“Een prettige kennismaking met het komische talent Chris Verlaan. … De manier van vertellen en grappen plaatsen doet soms denken aan die van Herman Finkers.”
(★★★ Volkskrant)

Zaterdag 9 november 2024
Aanvang 20.15 uur
Toegang € 18,00
Prijs is incl. pauzedrankje, excl. reserveringskosten

Gegevens

Datum:
9 november
Tijd:
20:15 - 23:00
Kosten:
€ 18,00
Site:
https://www.theater-kaleidoskoop.nl/events/theater-chris-verlaan-de-kringloper/

Organisator

Theater Kaleidoskoop

Locatie

Theater Kaleidoskoop
De Verbinding 2
Nieuwkoop, Zuid-Holland 2421EX Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0172 728 001