A G E N D A

Mist u iets in onze agenda, mail naar redactie@nieuwkoper.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Klankreis

Klankreis

6 oktober Tijd: 13:00

Op 6 oktober kunnen geïnteresseerden aansluiten bij klankschaalmeditaties, ook wel klankreizen genoemd, die bij !Triggr in Ter Aar worden georganiseerd. Mieke Scholts zal deze activiteit begeleiden. Er zijn twee sessies: één van 10.00 tot 12.00 uur en één tussen 13.00 en 15.00 uur. Alle materialen zijn aanwezig; het verdient aanbeveling om een warme trui en sokken mee te nemen.

Klank is geluid en geluid is trilling. Omdat ons lichaam grotendeels uit water bestaat, geleidt het heel gemakkelijk trillingen. Geluid, dat wij niet alleen horen, maar door de trilling ook kunnen voelen. De trilling van de klankschalen en het resoneren van die trilling werken door, zowel in het lichaam als in de geest.
De klanken kunnen blokkades oplossen en scheppen zo ruimte. Klanken fungeren als middel om in harmonie te komen. De levensenergie vindt weer haar natuurlijke stroom: men wordt zich weer bewuster van wat er in het leven speelt.
Door een klankschaalmeditatie kan men tot diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning komen. Vaak is er sprake van positieve gedachten, beelden en gevoelens van vrede. Als gevolg van de meditatie kunnen spanningen afnemen. De losmakende werking van de klankschalen biedt ruimte aan de creativiteit en vindingrijkheid van onze geest.
Tijdens een klankreis kunnen de deelnemers naar keuze zitten of liggen. Liggend bereikt men vaak een diepere ontspanning dan in een andere houding. Via een geleide visualisatie wordt het voorstellingsvermogen gestimuleerd. Men kan beelden vormen die rust geven en helend kunnen werken.
Bij minimaal zes deelnemers gaat de klankmeditatie door.

Klankreis 1 : https://triggr.nu/agenda/klankreis-1/

Klankreis 2 : https://triggr.nu/agenda/klankreis-2/

Gegevens

Datum:
6 oktober
Tijd:
13:00 - 15:00
Serie:

Organisator

!Triggr
Telefoon
0623071268
E-mail
info@triggr.nu
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stichting !Triggr
Middelweg 5
Ter Aar, 2461 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0623071268
Bekijk de site van Locatie