A G E N D A

 

Mist u iets in onze agenda, mail naar redactie@nieuwkoper.nl

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatie ontwerp Dorpshart Ter Aar

15 mei Tijd: 08:30 - 10:00

De gemeente Nieuwkoop werkt aan de vernieuwing van het Dorpshart van Ter Aar. Op 22 juni van het vorig jaar stelde de raad hiervoor het masterplan vast. Het doel van dit plan is een gezellig en aangenaam Dorpshart creëren. Ruimte voor winkels, wonen, horeca en groen. is een essentieel onderdeel van het plan.

Aansluitend op de vaststelling van het masterplan is, in samenspraak met inwoners uit Ter Aar een viertal varianten tot stand gekomen. Tijdens een drukbezochte inloopavond op 5 maart werden deze getoond en kon iedereen zijn of haar mening geven..
Van 6 tot en met 13 maart was het ook mogelijk om via DenkMee te reageren.
Ook zijn er gesprekken geweest met omwonenden, bewoners van de Essenlaan en ondernemers. Een samenvatting van de reacties en de gesprekken is te vinden op www.nieuwkoop.nl/dorpshartteraar.

Met alle reacties en de uitgangspunten van het masterplan is op basis van variant 3 een ontwerp gemaakt. In het ontwerp is ruimte voor twintig appartementen verdeeld over twee gebouwen (in het oorspronkelijke plan waren dit dertig appartementen verdeeld over drie gebouwen). De bouwhoogte is vergelijkbaar met de eengezinswoningen in de Essenlaan. Verder is er in de twee gebouwen ruimte voor ongeveer 1000 m² detailhandel. Erzijn meer parkeerplekken toegevoegd en minder woningen gepland dan in het masterplan. Kijk voor meer informatie over het ontwerp op de eerder genoemde website

Op 23 april heeft het College van B en W ingestemd met het ontwerp voor het Marktplein. Geïnteresseerd in meer informatie over de stand van zaken en de planning van het Dorpshart? Op woensdag 15 mei kan men tussen 8.30 en 10.00 uur langs komen bij MEEK Coffee & Foods aan het Wilgenpad in het centrum van Ter Aar.

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
08:30 - 10:00

Organisator

Gemeente Nieuwkoop
Telefoon
14 0172
E-mail
info@nieuwkoop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Meek Coffee & Foods
Wilgenpad 1a
Ter Aar, 2461 DZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0172 601 196
Bekijk de site van Locatie