Aan het einde van de laatste zonnige zomerse zondagmiddag van het jaar gaan we bij de borrel smullen van aardappelspiesjes met zelf gemaakte dip.
Het recept is voor twee personen.

Ingrediënten
200 gram aardappelen
eetlepel olie
teentje knoflook
peper
2 takjes verse peterselie
plm. 10 sprietjes verse bieslook
100 gram yoghurt
100 gram mayonaise

Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd in stukken
Steek de stukken aan een spies en bestrijk met olie
Rooster de spiesen goudgeel en gaar en doe er daarna wat vers gemalen peper op
Snijd de bieslook en peterselie ragfijn en pers de knoflook
Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, knoflook en gesneden kruiden.

Serveer aardappels en saus apart.

Ons wijnadvies hierbij is Cave de Lugny Macon Chardonnay Reserve of een Furmint (inheemse Hongaarse druif) zoals Chateau Stephanus Tokaji

Smakelijk!