De komende tijd zal de Goedheiligman op verschillende plaatsen in de gemeente Nieuwkoop zijn opwachting maken. Uiteraard heeft de Planningspiet van Dienst gezorgd voor een strak schema waardoor heel veel kinderen van de festiviteiten rond de glorieuze intocht van Sinterklaas en zijn gevolg kunnen genieten.

In Nieuwkoop zal de Sint op zaterdag 16 november om 14.30 uur feestelijk onthaald worden op het Reghthuysplein.
Na de nodige ‘plichtplegingen’ gaat het gezelschap rond de klok van kwart over drie in een feestelijke optocht naar Sporthal De Steupel. Hier begint om 16.00 uur een korte show waarna er volop gedanst en gespeeld kan worden met de Pieten.
Ondertussen kunnen degenen die dat willen in het Grand Café met Sinterklaas op de foto.

De Goedheiligman heeft zaterdag 23 november uitgekozen voor zijn entree in Ter Aar waar omstreeks 14:00 uur de pakjesboot aanmeert bij IKC de Vaart. Nadat de Sint en zijn Pieten welkom zijn geheten zullen zij onder begeleiding van Drum- & Showband ‘Dice Musica ’83’ een korte rijtoer door het dorp maken.
Aansluitend is er in de sporthal van IKC De Vaart een welkomstfeest.
De verwachting is dat Sinterklaas, per slot van rekening een man op leeftijd, het rond 16:00 uur welletjes vindt, te meer ook omdat hij in de ochtenduren ook al present was in Langeraar.
Hier zal de pakjesboot om 10.30 aanleggen aan de Smidskade ter hoogte van de Grote Brug. De daarop volgende optocht gaat over de Langeraarseweg en eindigt bij Parola Partycentrum waar het grote feest zal plaatsvinden. Opgelet: het feest is alleen toegankelijk voor de jongste kinderen van Aeresteijn, Ouders en andere begeleiders kunnen ondertussen een kopje koffie drinken in het Grand Café.

Het blijft toch altijd weer razendknap dat Sinterklaas, hierbij geholpen door zijn Plannings- en Logistieke Pieten, het voor elkaar krijgt om ook op 23 november, 10.30 uur aan te komen bij het gemeentehuis aan het Teylersplein in Nieuwveen.
Na een warm welkom volgt een parade door Nieuwveen met als eindpunt de COOP supermarkt aan het Liemeerhof waar chocolademelk en nog meer lekkers wordt uitgedeeld.
‘s Middags worden er in het Parkpaviljoen van Ipse De Bruggen drie shows opgevoerd.

Hint: Mocht De Nieuwkoper nog meer Sinterklaasintochten op het spoor komen, dan zullen wij deze onmiddellijk publiceren.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *