Foto: Dick Koeleman

Al geruime tijd onderzoekt de gemeente Nieuwkoop de mogelijkheden voor het aanleggen van een warmtenet in Langeraar. Dit warmtenet kan woningen rondom het nieuw te bouwen Integraal Kindcentrum De Poel aardgasvrij verwarmen en koelen. Tijdens bijeenkomsten werden omwonenden reeds geïnformeerd.
De gemeente geeft op haar website aan inmiddels klaar te zijn voor de volgende stap.


Het Nieuwkoopse college stelt de gemeenteraad voor het warmtenet in Langeraar aan te leggen en daarvoor een warmtebedrijf op te richten. Dat warmtebedrijf komt honderd procent in gemeentelijk eigendom en heeft geen winstoogmerk.
De gemeenteraad bespreekt dit voorstel donderdag 24 oktober om 19.00 uur in een Meningsvormende Raad waarop inspraak mogelijk is. Vervolgens neemt de Raad hierover een week later, op donderdag 7 november een besluit.
De raadsvergadering is openbaar, dus fysiek bij te wonen en ook online te volgen. Meer informatie over de vergaderingen en het raadsvoorstel vindt u op www.raadnieuwkoop.nl op de pagina ‘agenda en vergaderstukken’ en ‘(live) uitzendingen’.

Als het warmtenet er daadwerkelijk komt, gaan de voorbereidingswerkzaamheden verder.
De planning is om eerst het IKC en de nieuwbouwappartementen op het warmtenet aan te sluiten (medio juni 2025).
Meer informatie over warmtenet Langeraar en de eerdere bijeenkomsten zijn te vinden op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/langeraar.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Team Duurzaamheid via 14 0172.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *