Van 11 tot en met 17 november is het de Week van Respect. Tijdens deze week organiseert Nieuwkoop Actief op woensdag 13 november een sportcafé over respect en een veilige sportomgeving. Men gaat deze avond in gesprek met sportverenigingen waarbij ook inwoners van de gemeente Nieuwkoop van harte welkom zijn.. Het Sportcafé is van 19.30 tot 21.00 uur en wordt gehouden in IKC De Vaart in Ter Aar.

De gemeente Nieuwkoop telt zo’n zestig sportverenigingen en sportclubs: voor veel mensen dé plek om te sporten. De stimulerende omgeving, de begeleiding en het clubgevoel is voor veel mensen een van groot belang. Sporten is goed voor de gezondheid, maar er zijn meer redenen waarom sport zo belangrijk is. Door te sporten vormen mensen een eigen identiteit, leren zij samenwerken en omgaan met tegenslagen. Of gaan misschien wel aan de slag als vrijwilliger.

Wat als u minder goede ervaringen heeft op de vereniging? Als u uzelf niet meer verbetert, als het niet meer gezellig is of als u het plezier verliest door welke omstandigheden dan ook? Dan stopt u misschien met sporten.   

Daarom vraagt Nieuwkoop Actief aan sportclubs om bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Een plek waar leden respect hebben voor zichzelf, elkaar en hun omgeving. Een club kan en moet hiervoor zelf zorgen. Met een veilig en positief sportklimaat is de kans op nare ervaringen veel kleiner.

Wilt u meer weten over veilige sport en wat het betekent voor uw vereniging? Lees het actieplan ‘Sociaal Veilige Sport’.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *