Online criminaliteit haalt bijna dagelijks het nieuws.Criminelen proberen via het internet toegang te krijgen tot gegevens, geld of persoonlijke informatie. Dat doen ze bijvoorbeeld door phishing. internetoplichting of WhatsApp-fraude.

Op www.beschermjezelfonline.nl staan handige tips en trucs om uzelf en uw gegevens te beschermen.
Welke wachtwoorden zijn sterk, wat te doen om fraude te voorkomen en hoe veilig gebruik te maken van het internet. Ook slachtoffers van online criminaliteit kunnen terecht op deze website. Hier staat waar u aangifte of melding kunt doen. 
Oktober is de cybermaand. Partijen en de politie-eenheid Den Haag trekken in deze maand samen op om de onlinewereld voor inwoners en ondernemers veilig te houden. Dat is hard nodig, want in 2023 werd 16 procent van de Nederlanders slachtoffer van online criminaliteit. In de meeste gevallen ging het om online oplichting en fraude. Politie-eenheid Den Haag registreerde meer dan 7.500 meldingen. Deze cijfers geven echter slechts een gedeeltelijk beeld. De aangifte- en meldingsbereidheid van gedupeerden is namelijk afgenomen. 

Als start van de cybermaand is de website www.beschermjezelfonline.nl gelanceerd. Neem een kijkje voor wellicht wat nuttige tips.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *