Eind vorig jaar is in Nieuwkoop en Ter Aar een studiekring50plus van start gegaan waar de deelnemers elkaar tweewekelijks ontmoeten. De kring Nieuwkoop heeft plaats voor nieuwe deelnemers; voor de kring Ter Aar is er inmiddels een wachtlijst.

Een studiekring50plus is een groep van circa tien senioren die eens in de twee weken bij elkaar komen om zaken die hen bezig houden met elkaar te bespreken. Zo is er een actualiteitenrondje en een gesprek over een door één van de kringleden aangedragen onderwerp.
Het onderwerp wordt door het betreffende kringlid ingeleid met bijvoorbeeld een presentatie, een verhaal of een artikel. Beide onderdelen van de bijeenkomst leiden altijd tot vragen en interessante gesprekken.

Het doel van de bijeenkomsten is tweeledig: het actief houden van de geest en het vergroten van het sociale netwerk.
De naam Studiekringen50plus wekt wellicht de indruk dat we hier te maken hebben met een ietwat elitair gebeuren, slechts bestemd voor hoog opgeleiden maar niets is minder waar! Iedere vijftig plusser is van harte welkom.
De bijeenkomsten worden gehouden in de ontmoetingsruimte van De Vijverhof en zijn, op een vergoeding voor koffie of thee na, geheel gratis.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Wim Heijser w.heijser@kpnplanet.nl tel. 06 53 244 117
Meer informatie over studiekringen50plus is ook te vinden op de website www.studiekringen50plus.nl.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *