Op het AD is te lezen dat de gemeente Alpen aan den Rijn overweegt om de Ziendeweg al af te sluiten nog voordat er maatregelen zijn genomen tegen sluipverkeer op de Lindenhovestraat, Kortsteekterweg en Treinweg. Ondanks het feit dat er binnenkort meer landbouwverkeer via de provinciale wegen kan rijden, blijft de onveilige verkeerssituatie een groot probleem.


In een eerder stadium is een proef gedaan met het tijdelijk afsluiten van de weg voor doorgaand autoverkeer: deze is volgens wethouder Relus Breeuwsma succesvol verlopen. Het was minder druk en dus veiliger op de Ziendeweg en het zo gevreesde sluipverkeer zorgde niet voor grote problemen. Ondanks dat vindt de gemeente Alphen het verstandig om enkele potentiële sluipwegen aan te passen. In afwachting hiervan kan de Ziendeweg alvast worden afgesloten, mogelijk al aan het einde van het jaar.

Zoals bekend is het formele verkeersbesluit is al genomen, maar kregen tegenstanders wederom de gelegenheid om bezwaar aan te tekenen. De beroepstermijn is inmiddels verstreken het wachten is nu nog op een ambtelijk advies.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *