Dinsdag 1 oktober 15.00 uur: One Life

De film One Life vertelt het waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd, voornamelijk Joodse kinderen, uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij zich, samen met aantal vrienden, om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen.

Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life! ’hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine komt met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.
Op internet circuleren hartverwarmende filmpjes van deze aflevering van That’s Life.

Donderdag 10 oktober 20.15 uur: C’e Ancora Domani

Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes van de bevrijding en de nare herinnering aan de oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en moeder die de eindjes aan elkaar moet knopen. Ivano haar man koeioneert haar. Dan is er ook nog een hulpbehoevende grootvader.

Dochterlief krijgt verkering. Delia ziet dit als kans voor haar dochter om uit dit milieu te ontsnappen. Maar alles verandert wanneer moeder Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar de moed geeft om te streven naar een beter leven – en niet alleen voor zichzelf.

Vrijdag 11 oktober 20.15 uur: Voorstelling LSB experience met CSN&Y

Drie vrienden die samen in 2010 de LSB-Experience vormen, vonden elkaar in de liefde voor muziek. Ze ontdekten onmiddellijk dat hun stemmen en gitaren goed bij elkaar pasten. Aanvankelijk speelde vooral de Beatles een belangrijke rol.

Met die liedjes trokken ze zelfs naar de USA om daar een paar jaar tijdens het Beatlesfestival op te treden. Daar bleef het niet bij. Ook andere 60-70’ties muziek trok hun aandacht. Op 11 oktober storten ze zich met een volledige band, op het werk van Crosby, Stills, Nash & Young.

Voor meer informatie over de voorstellingen en tickets: www.theater-kaleidoskoop.nl

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *