Vorige week is bij inbraken in De Schakel in Langeraar en de Ringkant in Nieuwveen voor duizenden euro’s aan apparatuur gestolen. Apparatuur die waarschijnlijk via dubieuze kanalen voor een fractie van de werkelijke waarde wordt verpatst. De muziekverenigingen Dice Musica ’83 en Aer en Amstel, popkoor Happiness en organist Ferry Heemskerk kregen te maken met personen die menen het recht te hebben zich andermans bezittingen toe te eigenen.

Popkoor Happiness, onderdeel van Aer en Amstel, werd tijdens de Langeraarse braderie een hart onder de riem gestoken door de dorpsomroepers die aldaar een concours hielden. Zij deden een ‘noodroep’ waarna met de pet werd rondgegaan
Bij Drum- & Showband Dice Musica ‘83 liet men de instrumenten staan (moeilijk mee te nemen en slecht te verhandelen?) en werd ‘slechts’ de geluidsapparatuur ontvreemd. Toch is de vereniging, die niet verzekerd was, voor enkele duizenden euro’s gedupeerd. Op het AD is te lezen dat het niet verzekerd zijn wordt veroorzaakt door het feit dat men als vereniging niet kan voldoen aan de hoge eisen die door een verzekeraar worden gesteld.
Popkoor Happiness was wel verzekerd maar is gedurende de looptijd van de verzekering verhuisd naar een ander pand. daarom is het op dit moment nog niet duidelijk of de verzekering de schade dekt.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *