Zaterdag 21 september 20.15 uur
Cabaret: Patrick Nederkoorn met ‘Uit de klauwen
‘.
Nog steeds is de wolf het land niet uit en misschien gaat dat ook de komende honderd jaar niet gebeuren. Dat betekent dat we met hem samen moeten leven. Kunnen we dat nog? Al eeuwen geleden hadden we dit beest het land uitgejaagd en nu is hij terug. We dachten dat de natuur niet meer gevaarlijk is. Maar wilde dieren in onze lieflijke en beheerste natuur is onbestaanbaar. Hoe kun je van de natuur houden als er gevaar in schuilt? Je verhuist van de grote stad naar de rand van bospark de Veluwe voor je rust en geluk. En dan plotseling een wolf aan je tuinhek. Hoe nu verder? En Buurman Boer met zijn schapen en zijn kleinvee en kunnen de kinderen nog naar school?
Deze voorstelling geeft antwoord op alle vragen en twijfels. Dus help u zelf lachend door de wolvencrisis.

Voor meer informatie en tickets: www.theater-kaleidoskoop.nl

Vrijdag 27 september 20.15 uur
Film: Maria Montessori

Een vrouwelijke arts in een mannenwereld met voor haar tijd revolutionaire ideeën over opvoeding. Haar idee gaat er van uit dat mensen en kinderen, zeker van nature, nieuwsgierig zijn en zich willen ontwikkelen. Dus niet de prestatie staat voorop en niet het keurslijf van de maatschappij, maar de zelfontplooiing. In principe kan ieder kind het eigen talent vinden en tot ontwikkeling brengen en de volwassenen mogen/ ‘moeten’ daarbij ondersteunend zijn. Maar in deze film staat juist de relatie met een bijzonder kind en een moeder centraal. Zij helpt die moeder met haar kind en die moeder helpt haar met haar carrière. Maria Montessori bereisde de hele wereld om haar ideeën te verspreiden en Nederland nam daar een bijzonder plaats bij in.

Voor meer informatie en tickets: www.theater-kaleidoskoop.nl

Zondag 6 oktober 2024 15.00 uur
Theater: Pinokkio (6+)

De kindervoorstellingen gaan weer van start.Het eerste verhaal is niet het minste. Het komt uit Italië. Sommigen mensen vinden het een sprookje, maar wie weet misschien kan een stukje hout -mits goed bewerkt door mensenhanden en fantasie- wel echt tot leven komen. Pinokkio gaat op reis en maakt de meest dwaze avonturen mee met telkens maar één droom: hij wil een echte jongen worden. Theatergroep Gesneden Koek heeft er een prachtige bewerking van gemaakt en zelfs ouders en grootouders zullen er van genieten.

Voor meer informatie en tickets: www.theater-kaleidoskoop.nl

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *