Mensen die binnen de gemeente Nieuwkoop hun elektrische auto willen opladen, doen er goed aan de verschillende tarieven met elkaar te vergelijken. Dit blijkt uit cijfers van prijsvergelijker Laadpas Top 10 die onlangs door het AD werden gepubliceerd.

Bij de duurste laadpaal wordt 56,9 cent per kilowattuur in rekening gebracht terwijl men bij de goedkoopste slechts 50,8 cent betaalt. Gemiddeld kost een kilowattuur stroom in onze gemeente 54,5 cent.

LaadpasTop10 keek naar de tarieven van de inmiddels 196 publieke en semi-publieke oplaadpunten voor stekkerauto’s in Nieuwkoop.
Met de juiste laadpas bij de juiste laadpaal kán men opladen voor 33,0 cent per kWh.
Deze bedragen zijn standaardtarieven: elke laadpaal rekent lagere bedragen voor wie de juiste laadpas bij zich heeft, aldus het AD.
Er zijn ook plaatsen waar laden meer dan een euro per kilowattuur kost. Dat zijn bijvoorbeeld plekken bij pretparken en hotels, of bij een particulier die zijn laadpunt voor anderen heeft opengesteld. Deze laadpunten zijn niet meegenomen om het beeld niet te veel te vertekenen.

In Zuid-Holland als geheel zijn de verschillen nog groter: voor de goedkoopste laadbeurt (29,2 cent per kilowattuur) moet je in Lisse zijn. De duurste paal staat in Bodegraven-Reeuwijk: daar kost één kilowattuur stroom 78,7 cent.


Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *