In Nieuwkoop is het aantal inwoners dat officieel in een vakantiehuisje woont sinds 2019 met 130 gestegen tot afgerond 630 blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, gepubliceerd op de site van het AD.


Hiermee is Nieuwkoop trendvolger want in heel Nederland is het aantal vakantiehuisjesbewoners de afgelopen jaren met veertien procent toegenomen. Het gaat hierbij om mensen die daadwerkelijk op een vakantiepark staan ingeschreven. Illegale bewoning van vakantiehuisjes wordt in het onderzoek buiten beschouwing gelaten.
Het CBS telt de permanente bewoners van vakantieparken in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken omdat ‘sommige parken op enig moment een ander publiek kunnen trekken’. Het gaat hier bijvoorbeeld om mensen met psychische problemen, schulden, of dubieuze bedoelingen.
Van alle vakantieparkbewoners in onze gemeente heeft één op de dertien psychische problemen; in de gemeente als geheel is dat er één op de twaalf.
Uit cijfers van de politie blijkt volgens het AD voorts dat één op de 51 diefstallen, inbraken, vernielingen, gewelds-, seksuele en drugsmisdrijven de afgelopen acht jaar plaatsvond op een Nieuwkoops vakantiepark, landelijk is dat ongeveer één op de honderd.

Bron: CBS

De meeste vakantieparkbewoners in Nieuwkoop zijn tussen de 55 en 65 jaar dit zijn afgerond 160 mensen. Zo’n 220 wonen er samen met hun partner; dat is daarmee qua gezinssamenstelling de grootste groep.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *