Eind 2023 kon u men via denkmee.nieuwkoop.nl meedenken over de vernieuwing van het Nieuwkoopse Evenementbeleid. De uitkomsten van de vragenlijst zijn door de gemeente gebruikt bij het opstellen van een concept Evenementenbeleid dat nu klaar is en ingezien kan worden via denkmee.nieuwkoop.nl.

Mogelijk zijn er na het lezen van het concept vragen, opmerkingen of aandachtspunten die die men aan de gemeente Nieuwkoop wil meegeven. Deze kunnen tot 6 oktober in het reactieveld geplaatst worden. Van alle ontvangen reacties wordt een verslag gemaakt waarin anoniem vermeld wordt welke er zijn binnengekomen en of deze wel of niet geleid hebben tot wijzigingen.

Vernieuwing is de insteek voor de actualisatie van het beleid. Met andere woorden: er is behouden wat goed is en aangepast waar het beter kan of moet. Het nieuwe beleid brengt dan ook geen grote veranderingen voor de evenementen in Nieuwkoop.

Een aantal wijzigingen:

– Op doordeweekse dagen zijn de eindtijden voor evenementen verruimd van 23.00 uur naar 24.00 uur.

– Het ‘afkoelingshalfuurtje’ is toegevoegd. Dit betekent een half uur voor het einde van het evenement: muziek uit en bar dicht.

– Het verlenen van meerjarige vergunningen blijft bestaan en wordt aangevuld met de mogelijkheid om ook een meerjarige ontheffing voor het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken (ontheffing artikel 35 Alcoholwet) aan te vragen.

– Verruiming van locaties voor het organiseren van een evenement; in principe is geen enkele locatie meer op voorhand uitgesloten, met ruimte om een nieuw evenement uit te proberen.

– De evenementendruk is voor ‘sterk belastende evenementen’ (belastend qua drukte, geluid, verkeer e.d.) per kern gemaximeerd.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *