De Mobiele Milieustraat van Cyclus komt op zaterdag 14 september 2024 naar de gemeente Nieuwkoop. Inwoners kunnen hier terecht voor het gratis inleveren van verschillende afvalstromen die niet bij het restafval horen. De Mobiele Milieustraat is van 10.00 tot 15.30 uur te vinden op de Braderie in Langeraar.

Inwoners van de gemeente Nieuwkoop kunnen bij De Mobiele Milieustraat terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Denk hierbij aan klein chemisch afval (onder andere verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn of een laptop), harde kunststoffen (speelgoed en plantenbakjes), metalen (koekenpan of ijzerdraad), hout, oud papier en karton.
De hoeveelheid die ingeleverd mag worden moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis in de reguliere milieustraat

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft men niet vooraf te reserveren. Het inleveren
van afval is gratis.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval terecht komt. Dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden.
Het afval dat bij De Mobiele Milieustraat wordt ingeleverd wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Nieuwkoop. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat is te vinden op www.cyclusnv.nl/de-mobiele- milieustraat, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app.
Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus via het meldingsformulier: www.cyclusnv.nl/meldingsformulier of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *