Jeugdorganisatie de Bende uit Nieuwveen organiseert activiteiten en kampen voor kinderen en jongeren van 2 t/m 17 jaar. Het nieuwe Bende-seizoen is inmiddels begonnen.
De Bende-familie bestaat uit acht verschillende leeftijdsgroepen; Banjers, Binkies, Boefjes, Bengels, Belhamels, Bandieten, Bazen en de Bond.
Kinderen en jongeren kunnen zich aanmelden als bendelid en zich inschrijven voor een BendeBlok van 10 weken of een volledig seizoen vol leuke, leerzame, sportieve, spannende, creatieve en uitdagende activiteiten.


De beweeguurtjes van de Bende gaan in september weer van start.
Op woensdagochtend is er BinkieBootcamp indoor. Kindjes van 1,5 t/m 3 jaar kunnen die ochtend van 10.00 uur – 11.00 uur klimmen en klauteren in Sporthal de Vlijt te Zevenhoven.
Op donderdagmiddag is er BinkieBootcamp outdoor van 16.00 uur – 17.00 uur voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Bij voldoende animo gaat er een blok BendeBootcamp van start voor kinderen vanaf 6 jaar die graag buiten willen sporten (donderdag 14.45 uur – 16.00 uur).

Speciaal voor alle kunstenaars van 4 t/m 12 jaar organiseren Atelier Marie-José en de Bende in het KunstLab een blok van tien creatieve middagen, verspreid over het seizoen.
Tijdens dit BendeBlok maken de deelnemers kennis met diverse materialen en technieken, waar zij volop mee mogen experimenteren. Bij inschrijving krijgen de kinderen een Art Journal, zo kunnen zij tijdens de creatieve uurtjes in het KunstLab én thuis aan hun eigen kunstdagboek werken.
De creatieve middagen zijn één keer per maand op maandag van 15.30 uur – 17.30 uur. Wie het leuk lijkt om af en toe eens aan te sluiten mag altijd binnenlopen op maandagmiddag om gezellig mee te doen.
Naast het BendeBlok / inloopatelier voor kinderen, worden er in het KunstLab ook creatieve workshops voor tieners, jongeren en volwassenen georganiseerd. Wie graag persoonlijk op de hoogte gehouden wil worden van deze activiteiten kan dit aangeven via kunstlab@de-bende.nl.

Eén keer per maand organiseert de Bende kinderactiviteiten die helpend kunnen zijn bij het omgaan met verlies. Het kameraadjescontact is voor kinderen die iemand hebben verloren die heel belangrijk voor hen is. Bij Lichtpuntjes doen de kameraadjes speurtochten, spellen en creatieve activiteiten naar aanleiding van een thema of boek rondom verlies en emoties.

Nog te klein om helemaal alleen naar de Bende te komen? Vaders, moeders, opa’s, oma’s en ook de oppas zijn welkom in het Hoofdkwartier. Speciaal voor kindjes t/m 3 jaar organiseert de Bende een maandelijkse activiteit op vrijdagochtend. De bende-ochtend voor de Banjers is op vrijdag van 10.00 uur – 11.30 uur en vindt plaats in Hoofdkwartier ‘de Tamboerijn’.

Wie het leuk lijkt om een keertje mee te doen, is van harte welkom bij de bende!
Meer info? www.de-bende.nl

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *