Afgelopen woensdag streek een eenheid van de Politie (Vigilat ut quiescant) neer op het Reghthuysplein in Nieuwkoop, op zoek naar… collega’s.
Om wellicht begrijpelijke redenen staan de mensen tegenwoordig niet meer in de rij om toe te treden tot het politiekorps vandaar deze wervingsactie.

Nog voordat de vlaggen en statafels met folders goed en wel waren geïnstalleerd, kwam een betrokken moeder al melden dat haar dochter, die op dat moment op school was, dolgraag bij de politie wil. Uiteraard werd deze mevrouw uitgebreid te woord gestaan, hetzelfde gold voor een toevallig passerende fietser.
Ons redactieteam maakte een praatje met een politievrijwilliger die ons vertelde dat er binnen het Korps ook heel veel vrijwilligers actief en welkom zijn. Administratieve krachten, gastheren en -vrouwen, PR-personen en er zijn zelfs vrijwillige agenten, al dan niet wapen dragend.
Een tweede-jaars student aan de politieacademie meldde ons vol enthousiasme de vele mogelijkheden die het politievak biedt. Surveillance, motoragent, wijkagent, bereden politie, recherche, forensische dienst, analist: het is allemaal mogelijk.
Of de actie in Nieuwkoop iets heeft opgeleverd zullen wij nooit weten, maar het feit dat deze mensen die ‘waken opdat wij rusten’ tegenwoordig ‘waakzaam en dienstbaar’ -deels vrijwillig- de moeite nemen om actief op zoek te gaan naar nieuwe collega’s is op zich al een compliment waard.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *