Jop van der Pijl, sinds twee jaar fractievoorzitter van D66 in de Nieuwkoopse gemeenteraad, is trots op de resultaten die door de fractie zijn behaald.
Ruim twee jaar geleden ging de partij van 1 naar 2 zetels in de raad en kon hierdoor een belangrijker rol spelen in de gemeentelijke besluitvorming
.


Men heeft er samen met SBN en NN voor gezorgd dat er een Energiefonds kwam. Dankzij dit fonds kunnen Nieuwkopers die het minder breed hebben geld lenen voor verduurzaming. Zo wordt lokaal een extra stap gezet voor mensen met een kleinere portemonnee die harder worden getroffen door de wisselende energieprijzen.
Dankzij een initiatief van de lokale D66’ers wordt er samen met sportverenigingen en het onderwijs gekeken welke openbare ruimten rondom hun locaties zich goed lenen om rookvrij te maken. Zo blijft tabak zoveel mogelijk uit de buurt van sporters, jeugd en kinderen.
Samen met het CDA, de VVD en NN heeft men het initiatief genomen om toe te werken naar het vergroenen van onze omgeving. Dankzij een door deze vier partijen ingediende motie brengt de gemeente Nieuwkoop momenteel alle kansen voor vergroening in kaart.