Voor de derde keer in successie heeft de Nieuwkoopse para-atleet Jetze Plat de Olympische Titel in de PTWC klasse para-triatlon veroverd. Na Rio de Janeiro (2016) en Tokio (2020) kwam hij ook in Parijs als eerste over de finish. Geert Schipper zag zijn inspanningen beloond met een bronzen medaille.

Jetze werd 33 jaar geleden geboren met onvolgroeide benen, dit heeft hem er niet van weerhouden een iconisch para-atleet te worden. Behalve op de triatlon komt de man uit Vrouwenakker in Parijs ook uit op de tijdrit (woensdag), de wegwedstrijd (donderdag) en de marathon (zondag).
Tijdens de triatlon maken de atleten tijdens het fietsonderdeel gebruik van een handbike en een racerolstoel (wheeler) voor het ‘looponderdeel’. Zwemmen deden zij, net als hun valide collega’s in de Seine.
Met een voorsprong van ruim een minuut op de nummer twee Florian Brungraber stond er vanmorgen geen maat op Plat, blauw shirt, oranje mouwtjes…, die als topfavoriet aan de wedstrijd begon en zijn status meer dan waar maakte.

  1. Jetze Plat 58,16
  2. Florian Brungraber 59,25
  3. Geert Schipper 100,20

One Comment on “En dat is drie!”

  1. Geweldige prestatie van Jetze Plat. Het is een echte sympathieke krachtpatser.
    Ik heb in 2016 een schilderij mogen maken van de finish in Rio de Janeiro.
    Toen heb ik hem beter leren kennen.
    Geweldig

Comments are closed.