Twee van de zeven regionale sporters die tijdens deze Olympische Spelen kun opwachting maken zijn de waterpolosters Sabrina van der Sloot en Brigitte Sleeking, die behalve hun passie voor waterpolo ook hun sterrenbeeld met elkaar delen. Uiteraard zijn beiden geboren onder het gesternte Vissen.

De oudste van het stel is Sabrina van der Sloot die met haar drieëndertig jaar tot één van de routiniers uit de formatie van coach Evangelos Doudesis gerekend mag worden.
Zij speelt bij het Spaanse CN Sabadell en werd in 2018 door het Amerikaanse Magazine Swimming World uitgeroepen tot beste waterpoloster ter wereld.
Haar jongere collega Brigitte Sleeking heeft inmiddels zesentwintig verjaardagen gevierd en is eveneens een zeer ervaren -poloster. Brigitte speelt sinds 2023 in Griekenland bij topclub Vouliagmen.

Het Nederlandse waterpoloteam doet in Parijs voor de vierde keer mee aan de Zomerspelen. Het begon in Sydney (2000), waar deze sport voor de eerste keer op het programma stond, met een vierde plaats.
Onder leiding van coach Robin van Galen werd tot ieders verrassing in 2008 (Beijing) de Olympische titel behaald. Drie jaar geleden (Tokio 2020) moesten de ‘meisjes met de mutsjes’ het doen met een zesde plaats.

Team NL begon dit Olympisch toernooi uitstekend door het zeer sterke Hongarije op een 10-8 nederlaag te trakteren.
In de tweede wedstrijd tegen het veel zwakker geachte China leek het even faliekant mis te gaan want binnen enkele minuten stond het Nederlandse zevental met 1-4 achter. Gelukkig bleek het ‘slechts’ een valse start: na afloop van de wedstrijd stond er een comfortabele 15-11 op het scorebord.
Morgen, 31 juli, staat om 14.00 uur de wedstrijd tegen Australië op het programma, waarna op vrijdag Canada de tegenstander zal zijn.
Aangezien vier van de vijf landen uit de poule door gaan naar de volgende ronde, is nu al zeker dat de dames zich hebben geplaatst voor de kwartfinales Dan wordt het pas echt spannend want volgens de Griekse coach Doudesis, die de media overigens keurig in het Nederlands te woord staat, zijn de verschillen binnen de top tien van de wereld minimaal.
Met goed spel en een beetje geluk zou het dus zo maar kunnen dat ‘zijn meiden’ op 10 augustus hun opwachting maken in de Olympische waterpolo finale.