Komdruit organiseert op donderdag 1 augustus een bezoek aan de putmolen. Dit is de onderste molen van de wereldberoemde molenviergang in Aarlanderveen. De rondleiding begint om 14.00 uur en er is voldoende parkeerruimte. Wel graag van te voren aanmelden.

De putmolen van Johan Slingerland is de onderste molen van de molenviergang in Aarlanderveen. Deze molengang is de enige nog werkende in de wereld.
Door de molens wordt het overtollige water vanuit de diepe polder van maar liefst 500 hectare aan de westzijde van Aarlanderveen stukje bij beetje de Oude Rijn in gemalen. Hier komen alleen wieken en wind aan te pas plus natuurlijk vier deskundige molenaars.

Johan Slingerland is molenaar èn boer. Hij volgde in 1987 zijn vader op als molenaar van de Putmolen. Vanaf dat ik een klein ventje was, heb ik geroepen: ‘Ik word net als pappa: ik ga koeien houden en ik word molenaar.’

Johan en zijn vrouw Rita zullen op 1 augustus voor een boeiende rondleiding zorgen.De molen is gelegen aan de Kerkvaartsweg 61, 2445 AC Aarlanderveen
Klik HIER voor een Google Maps route.

Men kan zich aanmelden door te mailen naar aanmelden@komdruit.nl
telefonisch: Frits Horstmeier 06 20 46 94 61

In verband met het klauteren en klimmen is de excursie helaas niet geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit.