Voor degenen die niet van Donald Duck maar wel van eend houden, hebben wij onderstaand het recept van een frisse salade met crispy eendenborst.

Nodig:
1 flinke eendenborst met vel
1 tl vijfkruiden poeder (fivespice)
2 el hoisinsaus
1 sinaasappel geschild en in blokjes van plm 2 cm gesneden (mango, peer of lychee is ook lekker)
1 zakje gemengde salade (wij adviseren de fijnproeverssalade van Jumbo)

Aan de slag:
Snijdt het vel van de eendenborst kruislings in en bestrooi het met zout, witte peper en vijfkruiden poeder.
Verhit een pan (met anti-aanbaklaag) en bak de eendenborst met het vel naar beneden 2 tot 3 minuten.
Draai om en bak de andere kant 3-5 minuten.
Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten, snijdt het vervolgens in dunne plakjes.
Maak de pan schoon, verwarm hem opnieuw en bak de plakjes eendenborst snel knapperig.

Meng de hoisin met een eetlepel water en eventueel wat sojasaus.
Leg de salade in een schaal, verdeel daarop de plakjes knapperige eendenborst en de stukjes sinaasappel,

Een aromatische witte wijn zoals de Grover Zampa Viognier of de Nyakas Irsai Olivér combineert perfect.

Smakelijk!!