Om deze nieuwe rubriek te vullen, zijn wij op zoek naar de favoriete recepten van onze lezers: haute cuisine, lekker makkelijk: als het maar lekker is.
Hierbij het verzoek om deze via redactie@nieuwkoper met ons te delen zodat kookfanaten of juist mensen zonder inspiratie kunnen meegenieten van uw culinaire creaties.


Om het goede voorbeeld te geven onderstaand het favoriete recept van onze redactie: Goddelijke Spareribs.

Koop zoveel spareribs als je wilt hebben en snijdt ze in handzame stukken.
Kook ze ongeveer een half uur in bouillon (bouillonblokje is oké) met een scheut ketjap manis.

Maak ondertussen een marinade van:
ketjap manis
stroop of bruine basterdsuiker
korianderpoeder (niet te zuinig)
gemberpoeder (idem)
sambal oelek of badjak (naar smaak)

Leg de gekookte ribbetjes in de marinade of pak een bakplaat en kwast de marinade er overheen. Minimaal twee uur laten marineren, langer kan zeker geen kwaad. Wel steeds even draaien en opnieuw kwasten (vergeet de achterkanten niet).

Oven op 220 graden, plm. 20 minuten. Na 10 minuten nog één keer inkwasten en een klein beetje zout er over.

Serveer de spareribs met een lekkere salade en de zondag kan niet meer stuk.

Smakelijk!