Elke vrijdagmiddag is er in De Sleutelbloem in Noorden ter afsluiting van de week een gezellige ontmoeting van medewerkers, klanten en bezoekers. Op vrijdag 31 mei stond deze ontmoeting in het teken van culturele hapjes bereid door de SPAN kookgroep (statushouders) en de hapjesgroep van De Sleutelbloem.

De opdracht voor beide groepen was om voor ongeveer 35 personen vijf hapjes te bedenken en daarvan de recepten op papier te zetten. De hapjesgroep van De Sleutelbloem had twee Nederlandse recepten bedacht namelijk: gevulde eieren en kaassoufflé met een sausje
De drie buitenlandse recepten kwamen van de SPAN (Stichting Participatie Academie Nieuwkoop) kookgroep, te weten: falafel met saus uit Syrië, tabouleh salade eveneens uit Syrië en empanadas met avocado dip uit Venezuela
Als extra toevoeging was de opdracht, dat de Hollandse hapjes werden bereid door de SPAN kookgroep en de Syrische en Venezolaanse gerechtjes door de hapjesgroep van De Sleutelbloem. Een leuke uitdaging voor beide kookgroepen. De sfeer in de keuken was goed en er werd prima samengewerkt; waar nodig hielp men elkaar om zodoende tegelijk klaar te zijn. Het resultaat was een kleurrijke buffettafel royaal gevuld met lekkernijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *