Postzegelvel bekroont 20-jarig huwelijk Koningspaar: Munt-Online geeft er 10.000 weg

Over drie weken viert het Koningspaar de twintigste verjaardag van haar huwelijk. Vanwege dit heuglijke feit is er een officieel herdenkingspostzegelvel uitgegeven met kenmerkende afbeeldingen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Munt-Online geeft 10.000 postzegelvellen weg.

“Uniek: in het postzegelvel is het DNA van de Koning en de Koningin verwerkt”

Het postzegelvel mét de genetische code van Willem-Alexander en Máxima

Op het postzegelvel, dat bestaat uit vier zegels, staat een foto van het Koninklijk huwelijk op 2 februari 2002 en een foto van het stel waar de ontspanning, en de liefde, vanaf spat. Maar de postzegel biedt ook een uniek kijkje in Paleis Huis ten Bosch. Om precies te zijn, in de DNA Salon. De DNA Salon is een van de meest opvallende ruimtes in het gerestaureerde paleis. De kunstenaar Jacob van der Beugel heeft op de muren van de DNA Salon delen van de genetische code van de Koning en de Koningin uitgebeeld. Hiervoor gebruikte hij zestigduizend handgemaakte baksteentjes.

Om te voorkomen dat het Koningspaar zich genetisch volledig bloot geeft, zijn alleen specifieke delen van hun genen af te lezen. Op de overige muren in de kamer heeft Van der Beugel DNA-reeksen aangebracht die symbool staan voor de mens in het algemeen en de Nederlander in het bijzonder.

De smalle steentjes in rood en oranje tinten die de muren van de DNA Salon kleuren, komen terug op het postzegelvel. Daar zijn blauwe blokjes aan toegevoegd waardoor de blokjes met elkaar symbool staan voor de Nederlandse vlag met oranje wimpel.

Gratis

Het postzegelvel is volledig kosteloos te bestellen en wordt gratis bezorgd. Elk huishouden kan één postzegelvel bestellen. Het postzegelvel is uitgegeven door de Postautoriteiten van Caribisch Nederland en is dus een echt verzamelobject. Een must have voor Koningshuisfans en een unieke herinnering aan dat prachtige huwelijk.

Munt-Online geeft tienduizend gratis postzegelvellen weg. Het vel is, zolang de voorraad strekt, te bestellen via deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *