Beweegplekken in Nieuwveen en Ter Aar: Stem op één van de vier ideeën

De gemeente realiseert een aantal beweegplekken. In het nieuwe wijkpark in Noorden komt een bootcampplek en ook bij de herinrichting van speeltuin De Zudde in Nieuwkoop komen er naast speeltoestellen beweegtoestellen. De gemeente wil ook beweegplekken in Nieuwveen (bij de golfbaan) en Ter Aar aanleggen.

Op denkmee.nieuwkoop.nl presenteert de gemeente vier ideeën van speel- en beweegplekken. Tot en met 21 februari kan iedereen stemmen op het idee (of ideeën) naar zijn of haar keuze door een duimpje omhoog of omlaag te plaatsen of eventueel een reactie achter te laten.

Locatie Ter Aar

In Ter Aar is het Speelveen de beoogde plek voor een speel- en beweegplek. Gemeente Nieuwkoop laat weten over deze locatie: “Deze plek is mooi geïntegreerd in de wijk, goed toegankelijk en toch op afstand van woningen. Bij Speelveen wordt het een toevoeging aan de sport- en speelplaats die er nu al is; multifunctioneel en uniek voor Ter Aar. We zijn nog in overleg met de wijk over de exacte plek.”

Gezond

Spelen, sporten en bewegen hebben positieve effecten op onze gezondheid en welzijn. De openbare ruimte wordt steeds belangrijker als plek om te sporten en te bewegen. Nu door corona veel sportfaciliteiten gesloten of beperkt toegankelijk zijn, sporten en bewegen nog meer mensen buiten. Daarom wil de gemeente uitdagende speel- en beweegplekken voor alle leeftijden inrichten.

Direct naar de vier ideeën


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?